Conclusions de la jornada sobre xarxes socials a la Universitat Paris Descartes

Image

Fa dies vaig veure que hi havia una jornda sobvre xarxes socials a la Universitat Paris Descartes i en vaig parlar en aquest blog. Més enllà dels tweets mitjançant el hashtag #jnum11 em sembla rellevant el resum que n’ha fet el web ComCampus. Abans de res, es pregunta sobre el propi concepte de xarxa social universitària:

Le thème « réseaux sociaux » était envisagé de façon très différente selon les intervenants. Le réseau social a été présenté comme le regroupement -physique- d’une communauté autour d’un thème. Les « clubs » tels qu’ils existent en Angleterre et aux États-Unis ont été cités. Alors certes, c’est sa définition première et il était important de le rappeler. Mais les réseaux -non numériques- étaient-ils le sujet de la journée ?

I també s’hi reflexiona sobre el caràcter restrinctiu que en tenen algunes, de xarxes socials internes:

Parmi les nombreuses innovations numériques présentées, beaucoup d’initiatives intéressantes. Mais pourquoi ces applications sont-elles en accès restreint (aux étudiants et personnels de l’université) ? Je pense notamment aux anciens étudiants pouvant apporter une valeur ajoutée aux ENT. Ces initiatives gagneraient en visibilité en étant plus ouvertes.

Val la pena fer un cop d’ull a aquesta entrada de ComCampus, perquè a més hi ha una selecció de tweets rellevants que proporciona idees clau que s’hi van debatre. Per exemple, sobre la comunicació dels resultats de la recerca.

Sembla que durant els dos dies de la conferència s’hi van fer uns 1200 tweets. Res de l’altre món, però en tot cas prous com perquè no s’hi diguéssin coses interessants. Jo els he repassat pel cim i coincideixo força amb la valoració que en fa ComCampus: res de gaire concret, poca valoració real de la importància de les xarxes socials a la universitat, manca d’implicació real dels col.lectius. Però també que les coses van evolucionant.