Ensenyament secundari virtual

He llegit al Chronicle of Higher Education que l’estat de Michigan està pensant en exigir que els estudiants de secundària hagin cursat obligatòriament alguna assignatura “online” perquè puguin graduar-se i per tant accedir a la Universitat. A part de discutir la conveniència d’aquesta mesura, m’he adonat que hi ha tot un centre dedicat a l’organització de cursos no presencials per als estudiants de secundària. Es tracta de la Michigan Virtual High School, part de la Michigan Virtual University. Aquesta Escola/Universitat no dóna pas títols, sinó que els propis centres de secundària fan servir els cursos que organitza per remplaçar cursos presencials.

Al web de la MiVHS hi ha una bona llista de cursos. Cal notar que al sistema americà el grau 6 correspon al nostre 6è de primària, el grau 10 al 4rt d’ESO, i el 12 al 2n de batxillerat.

Un problema: el cost d’una assignatura vé a ser d’uns 250 EUR. Suposo que es tracta de cobrir les despeses d’aquesta MiVHS, una entitat privada sense ànim de lucre, fundada per l’estat de Michigan.

2 thoughts on “Ensenyament secundari virtual

  1. Be, mes enllà del cost, crec que te l’avantatge de crear per necessitat uns hàbits diferents d’estudi que li han de ser molt útils tant pel seu futur universitari com pel seu desenvolupament com futur ciutadà i professional, en que haurà de tenir una vida de formació continuada i actualització de les seves habilitats i competències, i les fonts d’aquestes son molt variades, i les oportunitats a la xarxa son molt elevades.

  2. Hi ha moltes escoles de secundària virtuals. La de Florida, per exemple, està oberta a estudiants no americans, i un curs d’un crèdit (americà, suposo que cinc hores per setmana, durada d’un any acadèmic ) costa uns 800 dòlars.

    Serà interessant veure l’èxit que tenen aquestes escoles virtuals. Cal recordar, però, que als Estats Units és ben legal que un jove no vagi a l’escola i que faci l’aprenentatge a casa (homeschooling).

Comments are closed.