Webometria – impacte de les webs

Un grup de recerca del CSIC ha publicat una anàlisi webomètrica, on s’estableix un ràking de planes web d’universitats de tot el món. Aquesta anàlisi restà recollida per El País en la seva edició electrònica d’avui.

La web d’aquest grup (www.webometrics.info) aporta algunes idees d’interés. Al rànking d’universitats d’Espanya, la primera és la Complutense (que per cert és aprofitat per El País per destacar-la).

No tan sols altra vegada s’indueix a confondre quantitat amb qualitat (és ben lògic que la Complutense, la universitat més gran d’Espanya, sigui la que és més referenciada), sinó que segurament els criteris que es fan servir són discutibles: Mida (planes sota el nom internet d’una universitat, ), Visibilitat (número de planes web que es refereixen a planes del web de la universitat) i Número de fitxers (pdf, doc, ps i ppt)

És curiós que la Universitat de Girona sigui la 30 i la URV sigui la 63. Alguna cosa deu passar. Caldrà mirar-s’ho amb calma.

One thought on “Webometria – impacte de les webs

  1. Tot i que es discutible el llistat de criteris, crec que val la pena considerar el llistat de bones pràctiques.

    Amb tot, de la UdG es consideres dos casos (amb altres universitats, sobretot catalanes, també hi pasa) amb el .es i el .edu, que segurament no es podrien sumar.

Comments are closed.