És ben car estendre la Universitat a tot el territori!

Avui a El Punt s’hi publica que la Generalitat farà un enquesta per conèixer la percepció social sobre les universitats catalanes. No sembla pas gaire mala idea, però alguna de les preguntes em provoca una mica d’incomoditat. Sobre tot la que demana l’opinió sobre si s’està a favor de tenir universitats a tot el territori, encara que resulti més car.

El sol fet de preguntar això indueix a pensar que tenir estudis universitaris a tot Catalunya és més car, i predisposa a una resposta negativa. Qui determina si una universitat és cara? Què vol dir cara? Quin valor té l’equilibri territorial de Catalunya? Quin cost té continuar centralitzant-ho tot a l’àrea de Barcelona?

No sé si és possible obtenir una resposta racional a aquestes preguntes, perquè el seu component emocional és molt gran. Serà interessant veure el resultat de l’enquesta.

1 thoughts on “És ben car estendre la Universitat a tot el territori!

  1. No he pogut llegir la pregunta concreta que es fa, peró entenc que pot fer pensar en dues questions:

    – Vols tenir presencia Universitaria aprop ? (amb el que suposa tenir una Universitat de manera propera: Formació reglada, F. continuada, dinamització de la innovació al territori, transferéncia de coneixement (no poso recerca ja que en si no es quelcom que pugui percebre el públic fins que no es converteix en transferencia de coneixement, innovació o formació))

    – Vols tenir una facultat, parc científic, centre de formació continuada aprop.

    Son dos preguntes similars, …. aparentment.

    Amb tot, amb tots els recels, crec que pot ser interesant coneixer la opinió de la població respecte la seva opinió pel model universitari, en que hi crec amb el módel amb el que estem treballant (amb algun matis que ens permeteria ser mes eficients) perque també pot dir molt de si estem seguint be el propi model o si l’estem comunicant correctament.

Comments are closed.