Sobre el Peer Review, sobre saber-se envoltar

En un article d’opinió a El País, el professor i matemàtic Ricardo Pérez exposa les seves crítiques al sistema espanyol de cobertura de places d’investigadors. També critica altres coses, com per exemple el procès de Peer Review (revisió de publicacions per part de parells), o el sistema per atorgar Premis Nobel o la Medalla Fields de Matemàtiques. Jo crec que té part de raó, però he de dir que no dóna cap idea per millorar l’actual sistema. M’hagués agradat veure-hi alguna aportació positiva.

Aquest investigador recorda també una cita atribuïda a un matemàtic: “Los matemáticos de primera quieren rodearse de matemáticos de primera, los de segunda quieren matemáticos de tercera, y los de tercera, matemáticos de quinta…“. Em sembla que això val per a tots els aspectes de la societat. De totes formes, dins de la Universitat, també és aplicable. On deu ser, la Universitat de Girona?

One thought on “Sobre el Peer Review, sobre saber-se envoltar

  1. Quan vas escriure aquest comentari no estava en el tema dels bloc, però arrel del teu comentari avui al meu bloc, haig de manifestar la meva crítica al Peer Review. Només cal veure que des d’aquí es tenen moltes més dificultats per publicar articles de bona categoria que si els envies des del regene Unit o Els Estats Units.

Comments are closed.