Tothom a fer propaganda!

propagandaLlegeixo a l’edició d’avui d’El País que alguns instituts públics de secundària comencen a fer publicitat dels seus serveis. Acompanyant l’article s’hi veu una foto d’una pancarta de propaganda.

De fet, a Girona ja hi ha competència. Per exemple, els tres Instituts Vicens Vives, Santiago Sobrequés i Montilivi es disputen una zona de Girona i voltants, i un cert tipus d’alumnat. Força futurs estudiants d’ESO i de Batxillerat van a les sessions de presentació de dos o tres dels Instituts, i després escullen el centre. Els alumnes de 6è de primària reben documentació de cada institut.

Així i tot, es fa difícil distingir entre els diversos centres per la qualitat del seu professorat o de les seves instal.lacions, donat que el pressupost ve donat per l’Administració. Malauradament, el que distingeix els centres de secundària públids és sobretot la procedència de l”alumnat. El marge de maniobra en oferta d’assignatures, elecció de professorat, millora d’isntal.lacions, etc., és molt petit.

Potser seria millor que els instituts s’especialitzessin una mica per la part de crèdits varialbes, orientant el centre cap a una branca del coneixement, i per tant preparant millor els estudiants per al batxillerat i per als cicles formatius – i per a la Universitat. Tot arribarà, potser. I potser aquesta és una solució per resoldre la gran disminució d’alumnes que volen estudiar Lletres i Ciències.

2 thoughts on “Tothom a fer propaganda!

  1. Be, d’alguna manera es descriu en el post la diferencia, no tant sutil, entre propaganda i marqueting.

    Potser el que han de fer alguns d’aquests instituts, amb una certa orientació dels seus punts forts, agafant prestigi en ells, es la creació d’un mercat especific que els diferencii dels demes, que es on sembla tenen el repte.

  2. Hola,

    Penso que: si els instituts començan a especializar-se com en ciències, humanitats, tècnica,…, es possible que les distancies que separan avui día els diferents coniexements es faran cada cop més grans. I els alumnes no sabrem relacionar unes amb altres, que crec, humilment, que es ho que diferencia la bona educació amb la dolenta.

    Moltes mercès,
    martín.

Comments are closed.