Ciència al Parc (o a la Rambla…)

launch1.jpgEn l’edició d’avui 20/3/07 d’El País es comenta una Festa Científica al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on segons el diari “…habrán breves conferencias en las cuales expertos responderán a cuestiones como por qué brillan las estrellas, si existen las casualidades o el enamoramiento. También habrá experimentos y demostraciones, como estudiar física a partir de la cristalización del hielo de un granizado de limón, descubrir las propiedades de las hierbas medicinales, o una demostración de química aplicada a la cocina.”

Em sembla una bona iniciativa, que hauria de ser més habitual. Aprofitar les Fires, les concentracions de gent, els llocs on la gent passeja, la Rambla de Barcelona o de Girona… per explicar una mica de ciència, és important. Però s’ha de presentar de tal forma que la gent no ho rebutgi, ni pressionar gaire. La millora de l’alfabetització científica haurà de ser gradual.

En relació a aquest assumpte, m’ha semblat curiosa aquesta proposta científica a la Toy Fair de New York. Està explicat al sorprenent blog de Steve Splanger.