Ajudants o becaris? El Secretaria d’Estat d’Universitats es mulla [una mica].

Ahir El País portava una entrevista-reportatge a Miguel Ángel Quintanilla, Secretari d’Estat d’Universitats. L’he sentit alguna vegada i no m’ha pas desagradat.

Em va fer gràcia, però, el que diu aquest diari: “Tenemos nosotros la culpa en parte por el sistema de ayudas, ayudantes, etcétera… Pero, si me da tiempo, lo cambiaremos en esta legislatura”, se comprometió. Se refería al hecho de que es normal en España invitar a los mejores expedientes a solicitar una beca, mientras que a los que no son tan buenos “se les da una plaza de ayudante, porque no necesitan competir, sólo compiten a nivel local. Esto es gorroneo y es una mala práctica”, aseguró.

Pràcticament ja no es contracta ajudants. Aquest fet que es menciona al reportatge podia passar fa anys, però en l’actualitat és més difícil. De fet, a la UdG no se’n fan, d’ajudants, des de fa 10 anys. Ara bé, potser es refereix a altres figures contractuals que poden donar lloc a contractes permanents i per a les quals no cal ser doctor ni haver fer demostrat ser un bon professor i un investigador.

En tot cas, Quintanilla és valent.