El rànking xinès [mal fet] ens invadeix

Ahir 7/5/07 La Vanguardia publicava un reportatge sobre el llibre La universidad en la encrucijada: Europa y Estados Unidos”, de l’exrector de la Universitat del País Basc, Pello Salaburu.

Per il.lustrar aquest reportatge, La Vanguardia fa servir el famós i mal fet ràniking xinès, que col.loca la UAB al lloc 202. No sé si també figura al llibre de Salaburu. Realment els autors d’aquests reportatges no saben gaire què és un rànking universitari ni què vol dir avaluació d’una universitat.

Per una altra part, les idees que dóna Salaburu són força encertades. Ja fa temps que molta gent les té i surten a la premsa. Però no es posen en pràctica. El corporativisme ho deu fer difícil.

Actualització 8/5/07:

avui mateix La Vanguardia insisteix en fer servir aquest rànking, al seu editorial “Mediocre Universidad“. No hi ha res a fer.

One thought on “El rànking xinès [mal fet] ens invadeix

  1. En Salaburu ha fet una bona feina. Manca algú que faci, a més, una bona anàlisi de les universitats i la seva potència. Ningú no discuteix que l’Imperial College és bo, ahir estava amb un vicerector d’aquella universitat, envejable, però la nostra universitat està una mica millor que el que dieun els rànquings.

Comments are closed.