Innovar i crear

forum-innovacio.jpgEl filósof de la intel.ligència José Antonio Marina va fer ahir 26/9 una molt interessant ponència en una jornada del Cicles d’Innovació a Girona: Totes les formes d’innovar són tecnològiques? En la taula rodona que el va seguir, es van fer algunes aportacions interessants per part d’empresaris rellevants.

No estic acostumat a anar a xerrades sobre Innovació, així que em tota la joranda em va resultar molt atractiva. Però potser allò que més em va copçar va ser la menció de la memòria com a element clau per innovar. Segons Marina, és la memòria la que permet tenir totes les dades, i permetre que el nostre cervell les interconnecti i faci un acte de creació. Es va queixar que al sistema educatiu actual no es potencia la memòria, i que els ordinadors l’estan remplaçant, fent que no aparegui talent creador a les escoles.

Jo en tinc els meus dubtes, no hi estic pas gaire d’acord. Jo ja no sóc jo i les meves circumstàncies, sinó que sóc jo, les meves circumstàncies i el meu ordinador (o, com deia en una entrada fa temps, el meu arxiu). La meva memòria personal és molt important, però també n’és tot el material que tinc emmagatzemat al disc dur del meu portàtil, que està indexat i que puc recuperar amb alguna poques paraules clau en molts pocs segons.

El meu propi blog el faig servir per recolllir-hi idees. Algunes les recordo a la meva memòria, altres m’hi venen quan repasso el blog. Jo ja no sóc jo, jo ja sóc jo i el meu ordinador, i el meu blog.

I naturalment les persones que m’envolten i la natura.

One thought on “Innovar i crear

Comments are closed.