La Gastronomia Molecular recorda la fusió freda!

Fa temps, un dels principals enganys científics (química-físic) va involucrar l’anomenada Fusió Freda. Semblava que s’havien resolt molts dels problemes del món… i va quedar en no-res.

Doncs ara sembla que la Gastronomia Molecular, un terme ben bonic (en vaig parlar fa temps en aquest mateix blog), ja no vol dir-se així. Al menys ho recull Chow Magazine, un webzine gastronòmic del grup Cnet, que a més proporciona deu regles senzilles perquè sembli que d’aquesta ciència en sabem força (gràcies a Boing-Boing).

Al menys aquesta pàgina web ensenya la imatge d’un anell de sucre, una bona manera de donar una bona imatge de la química…

Per cert, es parla d’El Bulli, i s’ensenya a pronunciar el nom d’aquest restaurant i del seu chef. Això sí, s’equivoquen en dir que s’ha de dir amb accent “Spanish”. Ja els he fet un comentari adient.

Als diaris d’aquests dies hi ha un bon ressó de MadridFusion. En Ferran Adrià segueix amb la seva idea d’obtenir suport públic per a la seva escola gastronòmia  a Sant Benet del Bages, prop de Manresa. Bona cuina i bona Ciència.