Les xarxes socials, una nova forma d’aprenentatge

El Chronicle f Higher Education porta aquesta setmana un atracti comentari sobre les xarxes socials. Fenòmens com FaceBook i MySpace s’estan adaptant a l’entorn universitari, per exemple Elgg, desenvolupat per la University of Brighton.

De forma semblant tracta aquest tema Wired, al seu article Don’t Tell Your Parents: Schools Embrace MySpace: anem cap als entorns d’aprenentatge personal (personal learning environments).

Pensant-ho bé, no ens estem envoltant (al menys els que estem més o menys ben connectats a Internet i tenim les eines adequades i la capacitat de fer-les servir) d’un entorn comunicador personal? Us explico el meu actual: mòbil, càmara de fotografiar digital, càmara de video, PC portàtil amb connexió cable (despatx UdG), WiFi (fora del despatx a la UdG o en altres llocs) i tarja Movistar 2.5G (gairebé arreu). Res de l’altre món. No faig servir gairebé mai el Messenger ni envio SMS.

No acabo de trobar, però, la forma de treballar eficientment en equip. Les xarxes socials són xarxes que sumen persones, però costa de treballar en un tema de forma col.laborativa. Segurament que es pot fer bé, però cal innovar. 

I cal recordar que totes les masses piquen. Cal fer servir aquest entorn de forma assenyada.

 

One thought on “Les xarxes socials, una nova forma d’aprenentatge

  1. Olá Duran, tanmateix tenin interessos diferents en árees del coneixeiment diferents, tenin dos punts comuns per dialogar, un que consegueixo molt malement escriure en catalá, peró entenc millor:-), l´altre punt comu és l´interes per la construció colaborativa que mes que la categoria “inovació” crec que s´hauria de reformular amb conceptes. Molt interessant el teu blog.

Comments are closed.