Matemàtiques, Ciència i Tecnologia, importants per als USA

En l’edició de Juny del Journal of Chemical Education, hi ha una interessant editorial sobre el lideratge en Recerca i Educació en Química.

A part de destacar la posició capdavantera dels USA, l’editorial afirma que “According to a poll conducted for the Educational Testing Service, 40% of the general public and 61% of opinion leaders think that mathematics, science, and technology skills are the most important factor enabling the U.S. to compete in the global economy (3). In the same survey, 64% of respondents indicated that, unless changes took place in America’s schools, they expected negative effects on the economy within 10 years.”

O sigui, que hi ha un 60% de la gent que no creu que les matemàtiques, la ciència i la tecnologia siguin el factor més important. En canvi, només un 36% dels líders d’opinió no ho creuen.

Ja m’agradaria saber què n’opina la població del nostre país. De fet, ha ho tenim a l’enquesta que fa poc va publicar la FECyT. L’interès per la ciència està baixant. Però està baixant també la percepció que la ciència (+mates+tecno) és un factor determinant per a la competitivitat?

Seguiré buscant a les enquestes, per exemple del CIS.