Menos25.com: segueixen els rànkings mal presentats

Fa poc vaig comentar que el grup Scimago estava fent una bona feina d’elaborar rànkings de recerca a partir de les bases de dades del Web of Knowledge.

Acaba de sort, en el diari gratuït menos25.com, un rànking d’universitats, global i per camps científics, que només proporciona informació sobre la producció. En tots els rànkings les grans universitats hi surten al davant. Tal com ja n’he parlat moltes vegades, això és lògic ja que el rànking esmentat està basat només en producció i no pas en productivitat (l’article d’aquest diari confon aquests conceptes). L’article, mal fet en la meva opinió ni tan sols diu de quin any són les dades (crec que són de 2005), i demostra no tenir-ne pas gaire idea. És una obvietat que les universitats més grans publiquen més. Nomes faltaria!

Al menys aquest article té una utilitat (potser fins i tot injustament): evidenciar la poca recerca de les universitats privades. És lògic, ja que la majoria (excepte la de Navarra) no tenen carreres de caire científic.  

Em sap greu que un treball força bo, de Scimago, sigui fet servir amc poc rigor. Ningú té una mica de seny? Fa pocs dies, el Rector de la Universitat de Lleida es planyia pel mal lloc de la UdG al rànking. Algú li hauria d’explicar que no és aquest rànking el que ha de mirar, sinó un altre.

És divertit, que, segons menos25.com, han obtingut les dades “de forma exclusiva”.

 

2 thoughts on “Menos25.com: segueixen els rànkings mal presentats

  1. No he pogut veure la not´cia a l’enllaç i no he sabut trobar-la, ara bé, veient el model de diari, poc podíem esperar.
    De totes formes Miquel, la UdL està en una posició bastant dolenta en moltes coses. Jo crec que allà passa alguna cosa que ara no sé valorar, em manca informació. Al meu parer, ara la UdL no és ni la UdG ni la URV. Els cal una reflexió estratègica.

Comments are closed.