Podcasts de ciència, amunt

Hi ha científics que van més enllà de la publicació escrita, i van als podcasts. SciVee és un nou web de podcasts i pubcasts de ciència, relacionat amb el moviment de publicació lliure dels avenços científics (gràcies, Barrapunto!).

Aquest servei no tan sols proporciona clips/podcasts de ciència, en línia amb els de Science o Scientic American, sinó que també permet que els científics hi facin pubcasts, petits clips de promoció de la seva recerca. Em sembla una idea apassionant. Ara bé, en un món en què el temps és lmitat, és molt més ràpid llegir que no pas escoltar o veure un videoclip. Segurament el podcast és més indicat per a estudiants de secundària i ciutadans.

De totes formes, si la divulgació escrita no ha estat mai important per als científics, no sé pas si la divulgació en forma d’audio i video en serà… potser quedarà en mans de periodistes i comunicadors que tindran grans dificultats per expressar (sense gaire emocions) la creació de coneixement. El dilema entre periodistes científics i científics periodistes continuarà.

Crec que aquestes noves formes de comunicació de la recerca (i de la ciència) mereixen molta atenció. És una altra vessant del fenomen YouTube.