Què entenem per implantar Medicina a Girona?

L’Enric Canela va escriure fa poc una entrada al seu blog sobre la importància d’implantar bé els estudis de Medicina a Girona. Al mateix temps, El Punt dedicava una editorial a aquest assumpte:

Deia l’Enric: “Cal apostar per uns estudis de Medicina Girona acompanyats d’un projecte estratègic de més abast. “. Diu El Punt: “…la possibilitat que aquests estudis acabin anant a parar a la UPF per una decisió més política que acadèmica en cas que les dues opcions presentin arguments semblants.”

Amb tota la bona voluntat, El Punt no acaba d’entendre què vol dir fer uns estudis de Medicina a Girona: docència, recerca, desenvolupament i transferència. Ben fetes. No només entrenament assistencial 8que està molt bé!) Avenç interdisciplinar.

Implantar una Facultat de Medicina a Girona ha de comportar l’aprofitament intel.ligent de les capacitats que ja hi ha a Girona, la detecció de les necessitats que pugui haver-hi i per tant l’assignació de nous recursos, però també la constatació que ja hi ha bona recerca biomèdica en altres llocs. En definitiva, hauria de respondre a un mapa català universitari, i hauria de ser una de les primeres accions políiques amb responsabilitat que es prenguéssin per part de les administracions.

Els nous estudis a Catalunya han de servir per fer una millor Universitat, no pas per dividir-la.

One thought on “Què entenem per implantar Medicina a Girona?

Comments are closed.