Sense navegar per la WWW, dins d’una CiberUniversitat

Segons O’Reilly, el nous servei pipes de Yahoo! és un gran avenç. Aquesta nova funcionalitat permet una cosa semblant a FeedRinse, però sembla que d’una forma molt més complexa i fàcil. Feedrinse és un servei de filtrat de notícies RSS.

Després de fer un cop d’ull a aquest nou servei Pipes, em pregunto si aviat no desapareixerà el concepte de navegació per la WWW tal i com fins ara s’ha entés. De fet, jo cada cop navego menys pel ciberespai. Amb el servei bloglines recullo en una sola plana un munt de subscripcions RSS. Les pròpies entrades d’aquest blog Edunomia estar disponibles (sindicades).

El que és important és, si es té una idea que val la pena fer pública, fer-la saber, posar-la en algun lloc sindicat per RSS, i que un agregador o buscador (Google) la indexi. Sempre la pots trobar, després. I potser algú l’aprofitarà. Arribarà a existir la Web 2.0? Tenint en compte que aquest terme el va encunyar el propi O’Reilly, potser és que la Web 2.0 no és navegable. Seguremanent, tal i com deia la revista Time, tothom és ara la Web.

Potser fins i tot, en el futur, desapareixerà el concepte d’estudiar en una sola Universitat. Potser s’eatudiarà una assignatura en una, i una altra assignatura en una altra Universitat. Potser la mobilitat serà física, com en el cas Erasmus, però potser també serà virtual, en la CiberUniversitat. Ja està passant, de fet, amb la possibilitat d’escollir assignatures de lliure configuració a nivell català pel programa Intercampus!