Webometria dubtosa

Gràcies a l’Enric Canela i la seva gestió de la rellevància de notícies d’universitats, he pogut veure que el grup de Webometria del CSIC ha posat al dia el seu rànking de webs universitaris (l’ABC en parla en un article superficial)

Ja vaig comentar  fa temps que un metarànking que fa servir un altre rànking, el de la Universitat de Shanghai Jiao Tong, no pot estar prou bé (sí que està bé que facin servir el Times Higher Edition Supplement Ranking!).

Em fa gràcia, però, el que diu el web de Webometria:

“El problema es muy preocupante ya que los resultados demuestran la existencia de una brecha digital académica, mucho más amplia de lo esperado y que también afecta a los países desarrollados en Europa y Asia.

Pretendemos motivar a las instituciones y a sus profesores e investigadores a publicar en la Web en la medida de las actividades que desarrollan. Si el rendimiento en la Web de una institución está por debajo de lo esperado según su nivel de excelencia académica, las autoridades de la universidad deberían reconsiderar su política Web, promoviendo el incremento sustancial del volumen y de la calidad de sus publicaciones electrónicas.”

Crec que un organisme que no fa prou bé els seus rànkings no pot donar gaire consells. Si es parla de rendiment, cal estudiar-lo, i tenir en compte la mida de les Universitats!