Alemanya ha avaluat els seus grups de recerca de química

Una notícia de Chmistry World diu que Alemanya ha avaluat els seus grups de recerca de química.  De 57 universitats i 20 instituts de recerca, 18 i 7, respectivament, són classificats de “nivell mundial” (4 estrelles d’un màxim de 5).

Els químics alemanys es queixen que els polítics no coneixen o volen reconèixer la seva qualitat…

L’avaluació s’ha fet pel sistema d’informed peer review:

The committee conducted the study through what it describes as an ‘informed peer review’ process, awarding up to five stars in six areas: Research quality; impact effectiveness of research; efficiency of the research process; development of young chemists; transfer of chemistry research knowledge into general society, and publication. O sigui:

Qualitat de la recerca, eficàcia de l’impacte de la recerca, eficiència del procés de recerca, desenvolupament de químics joes, transferència del coneixement de la recerca química cap a la societat, i publicacions. (espero que la traducció sigui la correcta…)

Caldrà mirar-s’ho bé, però crec que anem pel bon camí. Alguns europeus.

2 thoughts on “Alemanya ha avaluat els seus grups de recerca de química

  1. Coincideixo amb el que dius. M’ho miraré, però la idea és la bona. POc a poc aniran canviant. POtser tu des de la teva posició podries insistir al MEC que compresin l’Scopus per a tot l’Estat. Ara FEICYT compra Thomson, però caldria tenir Scopus.

  2. Si no tinc malentés, els anglesos ja fa temps que ho fan (els meus companys d’enginyeria química d’Oxford van de bòlit quan tenen l’avaluació). El que seria interessant és conèixer no només els apartats, sinó els indicadors concrets i els seus valors (per ex. quants articles/any/investigador calen per ser 4 estrelles?) en funció dels àmbits.

Comments are closed.