Captcha i antispam

CAPTCHA és un acrònim per Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart, o sigui, Test de Turing completament automàtic per separar humans i ordinadors, i no és res més que les imatges o procediments que una persona pot reconèixer molt fàcilment, però que una màquina difícilment reconeix.

Al blog del WordPress, el seu creador Matt Mullenweg comenta un article que ahir va publicar The Guardian, en què esmenta la luita continuada entre antispammers i spammers, i com els spammers tenen exèrcits al tercer món de persones que creen constantment comptes de correu electrònic des d’on s’envia spam.

The Guardian creu que cal centrar-se més en el contingut que no pas en el continent. i precisament esmenta el plugin de WordPress anomenat Akismet com a un potent filtre antispam (jo el tinc i funciona molt bé).

De totes formes, cal dir que, si es fa servir el català i es pregunta “quant són dos i tres”, de moment difícilment es contesta “cinc” de forma automàtica. Això no impedeix que al meu blog hi hagi aparegut un usuari que jo no he autoritzat. Una altra hackejada. Hauré d’actualitzar el wordpress, però sé que tornarà a passar.

1 thoughts on “Captcha i antispam

  1. Això em recorda la lluita que relata Simon Singh al seu llibre “The Code Book”. La pregunta és si al final anirem tots a internet a certificats de seguretat amb tot el que comporta de control sobre els individus o això serà definitivament la selva.

Comments are closed.