Ciència Recreativa Comentada

estaAvui s’ha presentat a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona el llibre “Ciència Recreativa Comentada”, que posa al dia els 991 jocs, entreteniments i experiments del llibre de Josep Estalella “Ciencia Recreativa”, editat als anys 20, i que va representar un dels exemples pioners de comunicació científica.

L’oiriginal, en castellà, ha estat comentat en català i castellà per diversos professors d’universitat i de secundària, molts d’ells de la Universitat de Girona. Durant l’acte de presentació han parlat en Joan Miró, company del Departament de Química de la UdG i coordinador dels comentaris, en Josep Tarrés, de l’editorial Competium, i en Manel Moreno, del Departament de Fïsica i Enginyeria Nuclear de la UPC.

ImageEl llibre de comentaris es complement aamb l’original (facsímil) per formar un excel.lent pack de regal, l’anomenat Pack Estalella. Jo mateix he estat autor d’alguns dels comentaris, crec que la feina ha estat prou encertada.

Els jocs de l’Estalella són clàssics i moderns, permeten veure com era la vida a primers de Segle XX, i també ens donen una visió de les possibilitats de les matemàtiques, la física, la química i les ciències de la terra per a un científic català d’aquell temps. Senzillament, apassionant.

1 thoughts on “Ciència Recreativa Comentada

  1. Quina gràcia! Precisament “Química recreativa” és el llibre que em va donar la meva mare per llegir just abans d’entrar a fer la carrera de Química. Ja li donaré un cop d’un als comentaris que heu generat si en puc aconseguir un exempler enlloc.

Comments are closed.