Comencen les Fires de Girona (innovant)

ImageEl cicle anual de Girona té un fet especial: les Fires i Festes de Sant Narcís. No tan sols són especials perquè són uns dies agradables on la gent visita la ciutat i la Devesa, sinó perquè permet comprovar que, any rere any, la tardor verdadera arriba cap a l’1 de novembre.

Porto varis anys comprovant-ho, i es pot verificar repassant els diaris d’anys anteriors per les mateixes dates: sempre hi ha un canvi de temps cap a l’1 de novembre, amb una baixada de temperatures substancial i molts de cops amb pluja.

Dic i diuen que quan era petit plovia més i feia més fred per Fires. Ja no sé si era veritat o de tant dir-m’ho m’ho he acabat creguent. El que puc afirmar és que en els darrers 10 anys sempre hi ha hagut un canvia sobtat de temps durant aquesta setmana.

A la tarda he estat a la Fira de Mostres, on la UdG hi té un stand, i també hi participa en un altre de la Cambra de Comerç Tambe´he assistit a la gravació d’un programa sobre innovació empresarial a Televisió de Girona on hi participava la Rectora de la UdG. Vent fresquet.

A la UdG també hi ha entrar aire fresc: per primer cop el seu Consell de Govern ha aprovat ajuts a la valorització de la recerca i a la comuncació de la recerca. Les noves tendències han donat rellevància a aquestes funcions dels professors-investigadors i de la pròpia universitats. Crec que són dos passos en la bona direcció.