Divulgació científica en català

Fa pocs dies l’Enric Canela es planyia de la desaparció de la revista Nat, degut a les seves dificultats econòmiques provocades pels pocs anunciants i per les vendes reduïdes. El català deixa de tenir, doncs, una revista de divulgació científica.

Relacionat amb aquest assumpte he vist gràcies al blog Eureka que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han recollit 100 llibres de divulgació científica. Aquesta selecció conté llibres només en català i castellà. Per què no n’hi ha en anglès, ara que tan important és? Per què no en francès? I per què no se’n fa una selecció en català?

One thought on “Divulgació científica en català

  1. Miquel,
    El problema de la divulgació científica a Catalunya és greu, més encara en català. Hi ha dues coses, la ciència i la llengua, i em preocupen les dues.
    Si no es compren llibres en català i en espanyol, qui els comparrà en anglès o francès. Evidentment crec que s’hauria de promoure però soc escèptic.
    Segurament haurien de ser gratuïts o màxim a un euro amb l’AVUI i El Punt. O fer-los servir com a material per alguna cosa a les escoles, no sé em venen al cap moltes idees, però no hi ha un lligam enttre l’educació i la cultura científica. I així no anem bé.

Comments are closed.