El conjunt de Mandelbrot

Aquest vespre ha tingut lloc al Teatre Municipal de Girona la representació de l’obra de teatre El Conjunt de Mandelbrot, à càrrec de l’Aula de Teatre de la UdG. Segons el web de la UdG, 2El conjunt de Mandelbrot és, segons Jordi Duran, “un projecte a tres bandes”, fruit de la col·laboració entre l’Aula de Teatre, la Càtedra Lluís Santaló d’Aplicacions de la Matemàtica, i el professor David Juher, del Departament d’Informàtica i Matemàtica Aplicada, que ha comptat amb la participació de la coreògrafa Lida Riera. L’espectacle, que parteix de la similitud entre artistes i científics davant del fet creatiu, s’estructura en tres parts.”

Amb en David Juher i d’altres professors compartim la docència de l’assignatura d’Intercampus “ADN, entropia i bits quàntics“, i també el curs d’estiu de Criptografia. Precisament en la primera part d’aquesta obra els actors hi fan reflexions i preguntes, algunes de les quals han anat sortint en el decurs d’aquestes assignatures. En David ha fet un gran treball.

Només voldria destacar una de les preguntes que va efectuar un dels personantges: “Si la biologia és química, la química és física, i la física són matemàtiques, som nosaltres matemàtiques?”

Per cert, un dels personatges es preguntava sobre si dins nostre pòt haver-hi un rèplica de nosaltres mateixos, com al Conjunt de Mandelbrot. Fins i tot, si l’univeris té a dins seu infinites rèpliques de sí mateix.

Felicitats a en David Juher i a tots els que han fet possible El Conjunt de Mandelbrot.