El rànking contraataca

Avui 16/3/2008 a El País hi ha una nota sobre la situació de la Universitat de Barcelona pel que fa als seus estudis de Ciències de la Salut. La UB sube en Medicina és el títol de la notícia, relacionada amb una altra sobre l’avalament de crèdits a estudiants universitaris. De fet, es tracta d’una ordenació pel camp genèric de “Medicina, Farmàcia i part de Social“s. Els autors són de la Universitat Jiao Tong de Shanghai.

Segons el diari, “Para elaborar esta clasificación se tienen en cuenta, además de los premios Nobel salidos de cada universidad, las publicaciones sobre investigaciones altamente citadas y aparecer de forma significativa en las más prestigiosas, dice Josep Samitier, vicerrector de Innovación y Programas Internacionales de Investigación de la UB.”

D’aquest assumpte en vaig parlar fa poc: el rànking és mal fet. És una llàstima que un diari tan seriós com El País no es miri una mica millor com es fa aquest rànking.Potser hauré d’escriure un article i enviar-lo a aquest diari, o una Carta al Director.