Es pot millorar la posició de la Universitat catalana al rànquing de Shanghai?

ImageM’agraden molt els articles sobre universitars d’en Xavier Marcet que publica al seu blog. Vaig tenir-lo de professor en un curs de la UPC i em va agradar molt.

No estic pas gaire d’acord però, per superficial, amb el seu article sobre com millorar la posició de les universitats al rànquing de Shanghai (l’Enric Canela també en parla al seu blog). Ja n’he parlat moltes vegades, aquest rànking està mal fet – una altra cosa és que hi hagi gent que li faci cas.

No tan sols no estic d’acord en què calgui millorar la posició en aquest rànking (el que cal fer és perdusadir els mitjans que cal mirar d’altres bons rànkings com el del Times Higuer Educacion Supplement), sinó que aquí la governança no sé si és el principal problema a resoldre. El que cal és una autoconvicció que només captant i retenint el talent s’aconseguiran bones universitats. De veritat ens creiem que un canvi en el sistema de governança afavorirà el talent? O és que no veiem com els parlaments no són capaços de legislar en aquest sentit?

Són les persones que formen les universitats, els ciutadans, la Societat, qui s’ha de convèncer a sí mateixa que la millora als rànkings, fins i tot al de Shanghai, passa per una bona recerca, per la creativitat, per la innovació i la transferència del coneixement creat.

I per cert, ja n’estic cansat, d’aquest tema de Shanghai. Em poso un termin fins Nadal per elaborar un nou rànking d’universitats priopi. Un repte per assolir.

1 thoughts on “Es pot millorar la posició de la Universitat catalana al rànquing de Shanghai?

Comments are closed.