Fira de Mostres de Ciència a Girona (II)

Aquesta tarda l’he poguda passar a la carpa de la III Fira de Mmostres Científica de Girona. Amb tranquil.litat m’he pogut passejar per tots els stands i col.laborar una mica amb els tallers relacionats amb la química.

Nohem tingut gaire assistència d’estudiants de secudària, degut al trasbals de la vaga d’ahir, però en canvi n’hem tingut molta d’estudiants de primària. La veritat és que veure mainada de 8 i 9 anys amb bata blanca mirant badocs els experiments divertits dels químics, amb ulleres que els tapen mitja cara, és apassionant.

Com a novetats de l’entorn químci, aquesta vegada s’ha introduït un taller d’anàlisi mitjançant la col lombarda, que serveix d’indicardor àcid-base. Pel que fa a l’àmbit més molecular teòric, al cantó de l’stand d’InnoCIència hi havia l’stand de cúpules geodèsiques de R. Fuller i vàries estructures de tensegritat. En el primer cas, una relació amb els ful.lerens (i la xerrada de dimecers sobre bionanomolècules). En el segon, una connexió amb una meva entrada.

Em va agrdar molt també unes maquetes reals sobre fluxos d’aigües superficials i subterrànies, que els companys de Geologia han aconseguit. En David Brusi sempre fa una bona feina.

Podria anar enumerant cada taller, cada stand. Els relacionats amb les humanitats i les ciències socials són remarcables, ja que comporten molt d’intereès. Sincerametn, no m’imagino ni vull una FIra de Mostres de Ciència sense ells.