Fira de Mostres de Ciència a Girona

Avui ha començat la III Fira de Mostres de Ciència organtizada per la UdG al cor de la ciutat, a la Plaça de la Constitució. Es tracta d’un gran esforç per part de la gent de l’Oficina d’Investigació i Tensferència de Tecnolgoia, que amb un pressupost limitat (aquset any la FECyT no ha estat pas gaire generosa) han establert una sèrir de tallers, conferències i propostes per a la mainada, els adolescents i tots els ciutadans.

Em sembla molt improtant d’aquesta mostra que no es limita pas només a tallers de ciència o tecnologia, sinó que abasta els àmbits de les humanitats i les ciències socials. De fet, veig que cada cop que s’organitza un event d’aquest tipùs, amb presència de vàries disciplines, hi neixen col.lbaoracions espontànies. Fa poc va ser entre la gent de filologia i d’informàtica (programa sobre Jaume I), i ara és entre la gent d’infermeria i la de química (química, salut i esport).

Nohe pogut, pel poc temps diponible que tinc, fer una aportació directa a la fira en forma de conferència o espectacle màgic. Però sí que mtijançant els meus companys d’InnoCiència i del Departament de Química m’hi sento ben present.