Hiperactivitat bloguera catalana?

ImageÉs ben curiós l’article d’avui al quadern de Catalunya d’El País, en què hi ha un reportatge sobre la Jornada de Blogs en Català, dins de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent (he vist que es tractava ahir d’una Jornada de Blocaires)

L’article sembla escrit des d’un cert desconeixement de la dinàmica de la Web 2.0 o Comunicació Social del Coneixement 2.0. Dir

Y hay varias plataformas en la que los internautas pueden crear su blog en catalán (como bloc.cat, bloctum.com y catosferics.cat).

es no conèixer gaire el món del programari lliure, desls blogs i webs catalans, de la potència de les universitats com amitjans de producció de continguts… Del WordPressi altres eines de fer blogs en català… Potser està fet expressament. També em fa gràcia

Incluso son habituales las opiniones de los que consideran que el exceso de medios digitales en catalán puede conducir a la saturación del panorama.

I dir Los ‘blogs’ también ‘hablan’ en catalán Aunque la brecha digital persiste, la ‘catosfera’ es al fin una realidad és afirmar una cosa banal, que també es pot dir de swahili, danès o kurdu.

El que em preocupa més d’aquest article no és el seu contingut, sinó que s’ha desaprofitat l’avinentesa d’explicar-ho a l’edicion estatal d’El País. Que els blogs en català estan forts, ja ho sabem a l’àmbit de parla catalana. Però això ho han de saber els de fora de l’àmbit.

Finalment, caldria diferenciar entre el titular, “els blogs també parlen en català”, d’un possible titular “alguns blogs parlen en català”, i de “alguns blogs parlen només en català”. Â Hi ha terreny per a tothom.

5 thoughts on “Hiperactivitat bloguera catalana?

  1. bentornat al món digital!
    realment l’article que comentes és una vergonya intel·lectual. em recorda l’anècdota que vaig viure quan estudiava a barcelona, fa 25 anys, en una escola molt “pija” i en què les meves companyes, en saber que jo era de girona, em preguntaven si a casa teníem vaques. jo els deia que sí, i que ara estàvem molt contents perquè també teníem electricitat i per fi televisió i nevera.
    l’autor de l’article hauria de consultar les estadístiques de llars amb connexió a internet i no d’ara, que molts ajuntaments en donen gratuïtament, no: les de fa deu i quinze anys, hauria de consultar. amèrica va ser descoberta per colom i aquest era espanyol. i no en parlem més, oi?

  2. la mercè piqueras és una bona i antiga ciberamiga. ja n’he llegit l’article., jo també. l’hauria de fitxar el país 🙂

  3. (Gràcies per les floretes.) No sé qui és el/la periodista que signa B.C., però és molt possible que qui fes el titular fos una altra persona. Jo també trobo q

  4. (Continuo. Dec haver premut una tecla equivocada i s’ha publicat el text que tenia a mitges.)

    A mi també em sembla una bajanada dir que els blocs també parlen català. per altra banda, tot i que em sembla molt bé que existeixin plataformes pròpies per a la creació de blocs, B. C. s’oblida que blogger, una de les plataformes mundials de blocs també ofereix la possibilitat de fer-lo en català. I pensant en la projecció exterior, em sembla més positiu que blogger ofereixi aquesta possibilitat.

Comments are closed.