I Premis Blocs Catalunya: Bloguiversitat, vèrtex o vòrtex?

ImageAhir va tenir lloc la primera edició dels Premis Blocs Catalunya, organitzats per l’Associació Stic.Cat. Abans de l’entrega dels premis, hi va haver vàries conferències. La primera precisament va ser la meva, titulada Bloguiversitat: vèrtex o vòrtex? i on vaig analitzar la dinàmica dels blocs en l’educació superior i la ciència, i el paper del català.

Després es va parlar de Xarxes socials, la propera bombolla o nova productivitat?, de Tendencias en redes sociales, de TIC i PIB. L’acte va ser tancat per l’Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

L’acte ha estat molt interessant, i els premis merescuts. M’he sentit molt bé impartint la conferència, es tractava d’un auditori amb ganes d’escoltar. Jo hi he après moltes coses, i realment he notat l’escalfor d’una comunitat participativa.

He penjat la presentació Bloguiversitat: vèrtex o vòrtex? al Slideshare perquè es pugui veure fàcilment. El resum que vaig presentar deia:

EL món de l’educació està des de fa temps trasbalsat pels nous usos de la Internet, com ho està la Societat del Coneixement. Mentre les xarxes socials estan entrant-hi amb força, blogs i wikis són eines cada cop més habituals a la universitat. El correu electrònic, que els investigadors porten fent servir des de fa 25 anys, es veu fins i tot amenaçat per noves formes de comunicació personal. Aquesta xerrada pretèn analitzar com l’actual dinàmica dels blogs afecta l’educació superior i la ciència, i fa quatre pinzellades de com el català sobreviu en mig d’aquest mar obert.

Els principals punts de la presentació eren:

  • Bloguiversitat
  • Bloguiciència
  • Bloguixarxes
  • Metablog
  • Bloguijo
  • Bloguillengua

Gràcies a l’Eduard Batlle, la Trina Millan i tota la gent de Stic.Cat!