Inauguració del Centre d’Empreses al PCiT de la UdG

Image

Divendres no en tenia prou amb la Nit de la Recerca 2008 i vaig poder assistir a la inauguració del Centre d’Empreses del Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Aquest és l’edifici més gran d’aquest Parc, i està destinat a empreses de base tecnològica (i d’altres), de tal forma que complementa molt bé l¡’Edifici Jaume Casademont, inaugurat fa un any, més destinat a grups de receca i a la transferència del coneixement.

La veritat és que els discuros de les persones que van inaugurar el Centre (Rectora, Comissionada, Secretari d’Estat, Alcaldesa, Director del PCiT) van estar bé, i especialment em va agradar el to no pessimista de les intervencions. Hi estic d’acord, ara tenim l’eina per fer coses, hem de contribuir a millorar l’economia, a crear ocupació. La Universitat és una mica d’on en surt metall preciós, un pou de petroli que refinat esdevé gasolina. I és inacable, perquè les idees apareixen si hi ha bons equips de recerca i un bon entorn.

La casualitat va fer que el mateix dira hi hagués a Girona un acte de relació Universtat-Empresa, aquesta inaguració, i un altre Universitat-Ciutadà, la Nit de la Recerca. Jo crec que eren complementaris, no pot haver-ni un sense l’altre. Tots dos són Societat, tots dos corresponen a la tercerca, i potser real, missió de les Universitats: servir a la Societat. Perquè docència i recerca són servei a la Societat.

1 thoughts on “Inauguració del Centre d’Empreses al PCiT de la UdG

Comments are closed.