Joves, Recerca i Estiu

Image

Vaig veure a la TV i ara he trobat al web el programa de Joves i Ciència, que impulsa la Caixa de Catalunya per a 50 estudiants que han acabat el 4rt curs d’ESO. Es tracta de conviure durant uns 15 dies al Pallars Sobirà, per fer cinc tipus de projectes: Genètica i Biologia Molecular, Materials a la Natura: Estructura i Propietats, Iniciació a l’Astronomia i al Disseny de Missions Espacials, Matemàtiques en Llocs Insospitats, Robòtica: Fes el teu Robot.

Crec que és molt encertat que es promogui aquest tipus d’activitats, encara que no crec que serveixi gaire per impulsar vocacions de l’àmbit científic-tècnic, ja que van adreçades a estudiants que segurament ja estan motivats i tenen bones notes.

Cal pensar més aviat en algun programa adreçat a tots els estudiants en general i que faci veure la cara amable de la ciència la tècnica. No sé, però, com arreglar que agradi a les persones amb animadversió a les matemàtiques.

ImageRelacionat amb això, dues iniciatives interessants: una de nova, de la Universitat de Girona, el Jove Campus de Recerca, que es farà durant quinze dies per a estudiants que hagin acabat el 1r curs de Batxillerat.

Una altra, de la qual en segueixo rebent e-mails, és la companyia francesa/canadenca Objectif Sciences. A l’Auvèrnia hi tenen una seu on s’hi poden fer estades científiques. Espero que tinguin sort i puguin cobrir despeses.

1 thoughts on “Joves, Recerca i Estiu

Comments are closed.