La FECyT i les Unitats de Cultura Científica

He llegit a El País que la FECyT no ha renovat les ajudes a les Unitats de Cultura Científica (n’hi ha unes 70 a Espanya). El nostre grup en va demanar dues vegades, però no se’ns va concedir. No acabo d’entendre, per la notícia, si el Ministeri ha tallat el finançament d’una cosa ja compromesa, o bé no hi havia compromís, sinó expectativa per part de les 70 UCC que la FECyT seguís finançant les Unitats.

En tot cas, el que està clar és que les prioritats, i més en aquests moments de problemes pressupostaris, no van per la comunicació de la ciència. Segueix essent el parent pobre de la recerca, malgrat que tothom ha deixat ben clar que en la tercera missió de la Universitat, la comunicació i divulgació del coneixement generat per les universitats és primordial.

Crec que les universitats han de fer un esforç per mantenir i potenciar una unitat de comunicació de la recerca, que treballi en paral.lel amb la unitat de comunicació de la pròpìa universitats. I cada grup de recerca, i cada investigadfor, ha de ser el seu propi comunicador, fent un esforç de trametre la Societat el que fa, en un lleguatge planer. N’he parlat moltes vegades, i jo mateix ho intento al meu grup.

1 thoughts on “La FECyT i les Unitats de Cultura Científica

  1. No entenc que la divulgació científica estigui tant infravalorada, sense comunicació i divulgació no hi ha futur.

Comments are closed.