Premis a treballs de recerca de batxillerat

ImageAvui a la tarda ha tingut lloc l’acte d’entrega dels Premis del Consell Social de la UdG a treballs de recerca e batxillerat, a l’edifici del Campus Centre de Girona (també el Col.legi d’Arquitectes en donava). La sala d’actes estava plena de gom a gom de pares i estudiants de 2n de batxillerat que acaben de fer la selectivitat. Suposo que devia ser per haver-se tret un pes del cim, però tots estaven molt contents.

Crec que el concepte de treball de recerca a batxillerat és força bo. En altres comunitats autònomes no en tenen, m’agradaria trobar algun estudi que analitzi els avanatges i inconvenients de fer-ne dins del marc actual de l’ensenyament secundari.

Precisament avui al matí, en una reunió amb professors d’institut, m¡he assabentat que amb la reforma de l’ESO a quart curs també hi haurà un treball de recerca, encara que no serà pas individual, sinó en grup. Segurament serà una bona oportunitat de promoure les ciències i l’enginyeria a 4rt d’ESO, quan els estudiants han de començar a escollir el seu futur.

Acabat l¡acte d’entrega dels Premis, en el pica-pica que s’ha fet sota el proxo donat la pluja que hemtingut tota la tarda, he pogut conversar amb pares i futurs estudiants unviersitaris. Hi ha molt d’interes pels estudis de medicina a Giroan (i a tot areeu). És curiós que es veu la medicina com l’accés a la recerca biomèdica, i en canvi no m’han parlat gaire del seu component assistencial.

Curiosament, l’edifici on s’ha fet l’acte (carrer Emili Grahit de Girona) serà la futura seu provisional de la Facultat de Medicina (ja hi ha actualment l’Escola Unviersitària d’Infermeria).