Presentació a Brussel.les de l’EIT

ImageAhir vaig ser a Brussel.les a la presentació de la candidatura de Sant Cugat del Vallés per acollir la seu de l’EIT (European Institute of Innovation and Technology). La prsentació es va a l’Albert Hall, prop del campus de la Universitat Lliure de Brussel.les.

En aquest acte, tal i com reflexen avui els diaris, es va presentar els avantatges de la candidatura de Sant Cugat, que se centra en l’anomenat Creàpolis, que s’està construint al cantó de la Carreterra de l’Arrbassada, en la zona d’expansió de la ciutat.

Hi ha dos punts que m’agradaria subratllar d’aquesta iniciativa, que té poc a veure amb el MIT (Massachusetts Institute of Technology): en primer loc, es posa molt d’èmfasi en la vessant d’Economia (Business School) lligada a tecnologia, i per això IESE i ESADE estan fortament vinculades a la candidatura. En segon lloc, es proposa construir un centre de batxillerat en què ja a nivell d’ESO i després de Batxillerat l’empreneduria i la formació empresarial (Business) siguin molt més fortes que en un centre normal.

Crec que aquesta visió mereix un comentari i una reflexió menys ràpida. Mentre tant, senyalo els elements clau de la proposta.

A la presentació totes les universitats catalanes hi estàvem invitades, i vam ser acompanyats a la taula de la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat i del seu responsable tècnic.

El lema de la candidatura és “Innovation? Just Plug and Play!”. Per pensar.hi.

2 thoughts on “Presentació a Brussel.les de l’EIT

  1. Pingback: Enric I. Canela »

Comments are closed.