Sóc un científic a l’abast?

Avu he tingut l’oportuniatt d’impartir una xerrada a l’Institut Salvador Espriu de Salt (Gironès), dins del marc del Dia de CIencia a les Escoles i la Setmana de la Ciència. He tingyt com a assistents tots els estudiants de primer curs de batxillerat. D’altres companys de la UdG han fet xerrades semblants a altres centres de secundària.

La vereitat és que m’ha resultat molt agradable poder impartir la xerrada “Ballant amb Bionanomolècules”, que és un projecte que hem anat treballant amb el grup InnoCiència, fruit de la col.laboració amb els companys de química física de la UAB. Astroquímica, biociència i nanociència són els tres camps que introduïm, sempre des de la perspectiva del treball de la ciència computacional.

A part de la introducció a la química computacional, he fet una mica de repàs a la meva vida diària (com a professor-investigador), i també al que signifcia fer recerca. Aquests estudiants tenen a la vista fer el treball de recerca, i per tant és oportú exposar els trets fonamentals dels procediments i actituds de la recerca.

Gràcies als ànims del professor Cabruja, he acabat fent un parell de jocs de mans relacioants amb la Matemàgia, que han acabat de divertir els assistents (suposant, és clar, que s’haguéssin divertit gaire amb les bionanomolècules). El meu company-de departament mag màgico-científic Pep Duran era a un altre centre fent les seves experiències màgiques experimetals.