Universitats, catalans: no rellevants per a La Vanguardia; revolució?

Gràcies al blog de l’Eduard Batlle he llegit l’article de La Vanguardia Los blogs se condolidan como un nuevo motor del cambio social. L’article sempre propi d’una persona que acaba de descobrir el món dels blogs, i tinc tres coses a dir-hi:

  • No fa referència (com molt bé comenta l’Eduard) a la blogosfera catalana ni al valor que tenen per promoure la llengua.
  • Sembla que els blogs educations i especialment universitaris no tenen gaire relelvància (segureament força veritat)
  • Els mashups i agregadors seran cada cop més improtants. No ho crec, encara que si fem cas a aqueset article la societat de la interrupció esdevindrà una realitat.

Segons l’article,

La generación blog ya está madura y demanda nuevos servicios que cubran sus necesidades. Ya no se conforman con escribir lo que se les ocurra en su página. Quieren interacción y buscan todo el potencial de su weblog. El objetivo es huir de la bitácora centrada en el propio blogger y sus obras, modelo que empieza a quedar obsoleto, para llegar al blog inserto en una red social que el mismo creador define. Esto se consigue gracias a nuevos servicios como Corank, Feevy, Jaiku o Mugshot, que agregan contenidos – imágenes, posts, música- entre diferentes blogs y demás páginas webs, fomentando la interacción entre usuarios.

Doncs no hi acabo pas d’estar d’acord. Interacció, sí, però concentració, no distracció i no interrupció també. No acabo de veure que el twitter (microbloggin) sigui útil. El que improta és que el que es digui sigui rellevant i que es pugui recuperar més endavant.

Un dia faré una anàlisi del temps de vida mitja d’una entrada de blog, igual que es fa per als articles científics. Una entrada que només sigui relelvant uns minuts o uns pocs dies requereix energia però és poc rendible.

No sé si comença a passar com el que representa editar un llibre en l’àmbit d’humanitats. Potser una etnrada de blog, reflexiva, es contraposa a un twitter o entrada poc rellevant, igual que un article periodístic que comenta una notícia d’actualitat es contraposa a un article de reflexió o a un llibre.

És un tema apassionat. L’article de La Vaguarida m’esperona a pensar-hi.