UNIVEST’08, 2n dia

ImageAvui a la tarda he moderat la conferència plenària del Dr. Bertram C. Bruce, de la Universitat d’Illionis at Urbana-Campaign, sobre La universitat del futur, una universitat centrada en l’estudiant.

El Dr. Bruce ha fet una apassionada aportació a la universitat centrada en la comunitat, posant exemples de diverses experiències a tot el món, inclosa Dublin, on és ara mateix de sabàtic al National College of Ireland.

M’han agradat diverse opinions que ha manifestat en el torn de preguntes:

If we believe in lifelong learning, we must believe in the intervention of alumni.
Alumni mey take noncredit courses, they are sources of knowledge and wisdom,

El Dr. Bruce creu també que les universitats basades en la comunitat són més factibles als països anglosaxons.

Resum de la seva conferència:

L’aprenentatge sempre està centrat en l’estudiant ja que s’ha de fonamentar en la seva experiència, així com en les seves expectatives i necessitats, però les nostres universitats s’aferren a la transferència de coneixement unidireccional. Aquest mètode resulta absurd en una era en què la gran quantitat d’informació, els dispositius multimèdia, la globalització i els canvis ràpids a la vida estan a l’ordre del dia.

La universitat del futur no ha de continuar amb aquest enfocament erroni ni tractar els estudiants com clients distrets del basar de la informació, sinó que ha de cercar maneres de fer partícips els estudiants de les recerques importants i centrar-se en animar els estudiants a no centrar-se en ells mateixos. En aquesta ponència s’examina el desafiament de crear una universitat centrada en l’estudiant a través de tres preguntes relacionades entre si: què és la recerca? com podem relacionar l’aprenentatge i la vida? i com podem fomentar l’aprenentatge integrat a la universitat? A més, el cicle de recerca es considera com la lent que examina l’aprenentatge dels estudiants relacionat amb la comunitat i la vida.