A l’equador del 2n Jove Campus de Recerca

Image

Ahir al matí vaig fer un seminari amb el títol “Defensem i comuniquem les nostres opinions” al 2n Jove Campus de Recerca de la Universitat de Girona. He de dir que la cinquantena d’estudiants que eren a l’aula de la Biblioteca de Montilivi, a part d’estar atents, van agafar ràpidament el fil de les tres o quatre claus que els vaig intentar trametre.

De fet, les dues principals coses que volia que s’emportéssin eren per un cantó, la capacitat d’argumentar a favor i en contra d’un tema opinable, i de fer una anàlisi de fortaleses, febleses, oportunitats i amenaces. I per un altre, la utilitat dels mapes mentals que permeten fer pluges d’idees.

Per animar el seminari, el primer de la setmana i després d’un parell de dies de festa, passat l’equador, vaig pensar que podíem fer-ho amb la màgia que brolla d’una baralla de cartes jumbo. Com havia fet divendres passat al curs d’estiu de Criptografia, els vaig mostrar com amb una analogi es podia fer servir una baralla francesa per generar números aleatoris, i com es podia fer servir un joc matemàgic per fer entendre un tema tan complicat com els Parells de partícules EPR.

Esperm que aquesta segona setmana del Campus sigui tan bona com la primera.

(Foto: Pep Anton Vieta, al facebook del 2jcr09)