Administració 2.0: per on començar

ImageDues-centres persones en una sala, aproximadament un 25% amb portàtil, un 50% prenent apunts en paper, la resta iphones i ns/nc (sondeig fet a tres o quatre files properes). Es tractava de participar a la sessió Treballar en xarxa a l’administració: Per on començar? amb en Genís Roca de conductor (organitzada pel Dept. de Justícia de la GenCat).

L’hora i mitja de sessió, una durada adequada donada la intensitat i concentració de les idees exposades, s’ha dut a terme de forma àgil tot seguint un guió preparat pel propi Genís Roca a partir d’aportacions al Facebook, twitter i comentaris al seu blog en les darreres setmanes.

Entre altres coses, m’ha semblat positiu que els participants poguéssin preguntar i respondre. Crec que deu haver-hi hagut unes 25 intervencions amb micro (1.0). Per una altra part, he pogut adonar-me de les diferèencies substancials entre diferents administracions: no és el mateix una universitat que un ajuntament, la pròpia generalitat que un servei de la generalitat amb finestreta real.

Hi han sortit conceptes nous com intorn, meritocràcia 2.0 o desprojecte. A part del valor que tenen per al tema de debat, els neologismes sempre són apassionants. I això em recorda una cosa que s’ha dit: els projectes 2.0 (igual que tots els projectes) han d’aportar valor (ho dic perquè trobo que es diuen moltes coses a l’entorn 2.0 (fbk, twt…) que no aporten valor. He de reconèixer que en aquesta #sessioweb se n’ha aportat força.)

D’altres assistents ja n’han fet un resum molt ben fet, així que jo no en faré pas (aquí un altre ). El ponent n’ha fet també una presentació-resum. Al blog de GenCat també hi ha la presentació en SlideShare. El resum de tot plegat, en 3 frases finals:

Si vols fer un projecte 2.0, detecta, alia-te i suma.
Cal lideratge, valor, metodologia
Si vols impulsar un projecte 2.0 a l’adminisració… paciència!

La quantitat d’assistents amb ganes de twittejar ha estat molt gran. No sé si per aquest motiu hi ha hagut dificultats de connectivitat amb la wifi durant una bona estona. A més a la sala no hi arriba la senyal de Movistar, i no he pogut fer servir la seva connexió Internet. Potser fins i tot ha estat millor que no hi hagués connexió, així en lloc de twittejar tant ens hem pogut concentrar més en les idees.

Gràcies, Genís Roca!

4 thoughts on “Administració 2.0: per on començar

  1. Gràcies per l’enllaç al meu blog Miquel, va ser una sessió interessant i enriquidora, per tots els que hi erem i pel mestratge d’en Genís…una abraçada

Comments are closed.