Aigua i màgia

ImageAquest matí el passo a l’Espai de Ciència i Tecnologia del Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Avui hi ha moltes famílies, que venen interessades sobretot per l’oferta formativa de les universitats i escoles, però també passa força gent pel conjunt d’stands que fan divulgació científica i activitats recreatives.

A l’stand de la UdG centrem el nostre interès en l’aigua. La nostra activitat estrella són tres porrons, un amb aigua de Sant Aniol, un altre amb aigua de Vilajuïga, i un tercer amb aigua de Viladrau . A partir de descripcions geoquímiques de cada tipus d’aigua, els visitants tasten cadascun dels tres porrons, i han d’endenvinar d’on prové l’aigua que contenen.

A la gent que passa per l’stand de la UdG els faig un joc de control mental, on els adivino una carta que han escollit tot deletrejant les cartes, amb Vilajuïga, Viladrau o Sant Aniol . Amb les vibracions de les molècules d’aigua del meu cervell poso les del seu a vibrar en sintonia (en fase, que diríem en física). Això em permet resultats espectaculars i fa que tots marxin aplaudint el nostre miniespectacle.

L’il.lusionisme i la ciència van junts, un cop més, i és un bon camí per atraure joves i grans.

Arc de Recerca UdG-Universitat de Girona
Submergeix-te en la recerca de la Universitat de Girona!!!
Descobreix la futura Reserva Marina d’Interès Pesquer a les Illes Formigues!. Participa en tallers d’impremta, de marques d’aigua i esbrina els missatges amagats en escriptures secretes. Agafa el microscopi i observa diferents tipus de microorganismes. Interactua amb els nostres robots autònoms!. Aprèn experiments al•lucinants amb aigua. Forma paraules relacionades amb la recerca en un Scrabble gegant i converteix-te en un expert tastador d’aigües!. Estand EC14