Aquest blog, en perill d’extinció [segons Sanex i El País]

ImageHe vist una carta al director a El País, rèplica de moltes altres que el seu autor, professor de proteòmica de la UPF, ha enviat als diaris. Es queixa que un nou producte de Sanez (Sanex Zero%) faci un anunci que diu, segons ell, Queremos un mundo con menos químicos. Jo no l’he vist encara, aquest anunci, però el buscaré a les farmàcies i botigues de neteja. Deixant a part el ridícul d’aquesta frase, que vol eliminar químics com jo, no sé si està traduït malament de “chemicals” en anglès… ja que tampoc no es poden eliminar productes químics si es vol netejar… Una altra cosa és que se substitueixin… Pensar en un sanex amb 0% de productes químics vol dir que no hi ha cap molècula. Absurd, enganyós i ridícul.

Abans de continuar la crítica, però, m’agradaria trobar-me l’anunci anti-químics. No l’he vist a Google text ni Google images. El de Sanex Zero % sí.

4 thoughts on “Aquest blog, en perill d’extinció [segons Sanex i El País]

  1. Acabar d’arribar a casa, tard, després de cantar 4 nadales i veure aquest titular a l’Edunomia m’ha fet despertar (i encendre) de cop. Algú diu que vol un món amb menys químics!?!
    He anat al Youtube i he trobat l’anunci en questió.
    http://www.youtube.com/watch?v=pcJNgNntreQ
    Tal com suposaves, Miquel, al que fan referència són als “chemicals” i no pas als “chemists”. Això ha suposat un fre a la meva desenfrenada furia però, ben mirat, tampoc no és lògic

  2. (segueixo)
    que, avui dia, demanin menys productes químics… i menys que diguin 0 %! Això no té cap sentit, però si a per tot hi ha química! (Tot és química).
    Després de veure el vídeo un parell de cops he vist que el que anuncien és el nou sabó Sanex amb un 0 % de Paraben, fenoxietanol, colorants i ftalats. Segons ells aquest sabé només conté allò necessari per la salut de la pell i respectuós pel medi ambient…
    “Healthy for skin, better for environment” diuen…
    Fins i tot al final del vídeo ens diuen que el seu recipient conté un 73% menys de plàstic que un recipient estàndard de 500 ml…

    De totes maneres tant aquest immens 0% del recipient com, sobretot, la publicitat en castellà que ens dius, Miquel, que presenta el desafortunat titular (jo no l’he trobat en castellà, però seguiré buscant) “queremos un mundo con menos químicos” no té cap mena de setit i torna al discurs fàcil i menyspreable de que la química, els quimics i els seus productes són els culpables de tots els mals de la societat.

    Potser hauríem de recordar que, precisament a una indústria que sintetitza i comencialitza sabons, el sabó és un dels grans descobriments de la química el qual ens ha permès augmentar l’esperança i la qulitat de vida de la població.

    Per tant, si els altres ens ho posen difícil, encara haurem de cridar més fort VISCA LA QUÍMICA, ELS QUÍMICS I ELS SEUS PRODUCTES !
    per si de cas torno a linkar l’anunci: http://www.youtube.com/watch?v=pcJNgNntreQ)

  3. Bé doncs… com a estudiat de química que sóc diria que em decantaré per un boicot a Sanex!

  4. La veritat, l’existència d’anuncis com aquest no ajuden gaire a tirar endavant el camp de la divulgació científica. Mentre que uns intenten apropar la ciència a la societat presentant la seva cara més amable, d’altres donen a conèixer una realitat negativa de la ciència… Seguirem el primer camí!

Comments are closed.