Blogs als Campus

ImageNo és gaire fàcil engrescar la comunitat universitària en la utilització de les eines en xarxa. Per això crec que motivar-la per publicar blogs, am bla freqüència que cadascú trobi idònia, és una cosa encertada. Tot buscant una manera senzilla i eficient d’establir una plataforma de blogs i fer que se li trobi una utilitat positiva, he vist l’entrada Campus Blogging a Inside Higher Ed. A part de recomanar tres plataformes de blogs, entre elles WordPress, IHE diu que

Negotiating a blogging platform deal and setting up an institutional aggregation site are the easiest parts of this project. What is more difficult, and more important, is making the case that providing your community with these tools is in the interest of all the stakeholders. We need to be able to answer questions about why it is important for our students to have an easy and convenient method to keep a public blog.

Posar l’eina, doncs, no és pas gaire difícil. El que costa és persuadir, fins i tot seduir, la comunitat per fer servir aquesta fàcil eina.

I en tot cas, IHE recomana que:

  • La plataforma sigui senzilla i compatible amb d’altres plataformes. I que les seves entrades siguin reutilitzables i compartibles.
  • La plataforma no hauria de tenir propaganda i potser fer servir algun servei de les grans companyies a un cost baix.
  • La plataforma hauria de permetre l’agregació de blogs personals (o comunitaris)

IHE suggereix que els nous estudiants siguin motivats per tenir un blog. Jo ja ho fagi, i companys meus també. Tot arribarà.

En relació a aquest tema, he trobat la figura del Chief blogger al web Campus Blogs. Una feina més a afegir a la de Chief Community Officer i Chief Listener. Noves professions per a nous temps!