Blogs educatius [podcast]

Image

Avui la Trina Millan, presidenta de STIC.CAT, ha tret el tema dels blogs educatius a ComRàdio, per posar punt i final a una sèrie d’intervencions anomenades L’Estiu en un Blog, al programa El Dia de l’Estiu. He d’agrair-li per un cantó la seva presentació global del sistema educatiu, des de parvulari fins a la universitat, i per un altre la deferència d’esmentar aquest blog Edunomia (i també el de l’Enric Canela, el d’Enginycat, i molts d’altres).

No tan sols el programa es pot aconseguir en podcast (mp3) , sinó que La Trina Millan ho explica en una entrada al seu blog Platxèria, que continua entrades anteriors en què es van tractar altres tipus de blogs.

Després d’escoltar el podcast, m’he quedat impressionat per la gran activitat blocaire del professorat no universitari. Crec que n’hem d’aprendre molt, des de la Universitat. Hem d’aconseguir que la dedicació a la recerca, que certament ocupa el professorat universitari més enllà de la seva jornada laboral, sigui compatible amb la participació activa en la comunicació de l’activitat universitària i en l’activitat en les xarxes socials, i que tot plegat sigui vist com a una cosa positiva i inherent a la tasca del professorat universitari.

Gràcies, Trina!

(Foto: Leuk, VS, CH)

2 thoughts on “Blogs educatius [podcast]

  1. Miquel,
    només puc que agraïr-te infinitament el post; el quehe intentat fer és explicar a un públic ampli què està passant a l’educació amb els blogs i les eines 2.0, crec que se li ha de donar valor a la tasca que molts de vosaltres feu, de motu propi, realment penso que la universitat i les escoles i instituts tenen un deure pendent de relacionar-se més i millor, i com molt bé saps, en això estic i faig tot el que puc per aconseguir-ho; amb l’ajuda de persones com tu és més fàcil…una abraçada

Comments are closed.