Del twitter manager al facebook [cheer]leader

ImageÉs imparable l’increment d’entrades a tota mena de webs, twitts, facebooks i blogs sobre les xarxes socials. Jo que encara em trobo en una fase beta (potser fins i tot alfa) vaig veient com estic força enrere de la frontera avançada d’aquesta onada. Tres pinzellades ho mostren:

Guzmán garmendia reflexiona sobre com ha de ser un(a) Social Media Manager. Ja he parlat altres vegades d’una figura semblant, la de Community Manager, i del paper important que està agafant en la dinamització de les comunitats al voltant d’un determinat tema, i en particular en relació a les uniersitats. Diu aquesta entrada que

hay que ‘estar’ en Twitter, Facebook, Tuenti, Digg, Youtube, Xing o Linkedin, además de tratar de instruir si es necesario generar un blog, microsite o encuesta, además de señalar foros, chats o espacios de discusión en los que debemos ‘meter la nariz’, pero esto es tan particular y ‘personal’ para cada una de las marcas que debe ser regido por la anteriormente comentada y vital estrategia viral y social en Internet, que en muchos casos pasa por una necesario y profundo cambio de imagen.

Una de les tasques d’aquesta nova figura és la de treballar amb el twitter. He trobat 12 exemples de fer servir el twitter a l’aula:

Il est essentiel d’impliquer les élèves dans des activités axées sur la recherche, la collecte des données, la communication avec des experts, l’examen d’autres points de vue, et le dialogue en utilisant les ressources en ligne.

I per una altra part, en Francesc Grau (gràcies @fgrau!) ens ha fet notar aquesta entrada sobre 5 estratègies a twitter per a empreses:

  • Relació amb el client
  • Gestió de la reputació de l’empresa
  • Gestió de crisi
  • Difusió d’esdeveniments
  • Vinculació a empreses no lucratives

Naturalment es pot perfectament adaptar a les universitats. Amb temps, que en el món de les xarxes socials passa molt i molt ràpìd.

1 thoughts on “Del twitter manager al facebook [cheer]leader

Comments are closed.