Durant aquests dies hi ha canvis organitzatius als departaments amb competències en educació, universitat i recerca tan al Govern català com al Govern espanyol. Amb això tornen preguntes com si educació universitària ha d’estar al mateix lloc que la no universitària, o de si recerca ha d’estar amb universitat.
Un dels principals problemes de la nostra societat és la barrera que separa l’ensenyament universitari del no universitari. Moltes vegades sembla que siguin dos móns que no es coneixen. Malgrat la bona voluntat de les persones implicades, cal bastir molts més ponts que els uneixin. No són illes aïllades, però són continents – potser tangents com els cercles de la figura.
No aconsegueixo separar universitat de recerca. És possible segurament tenir en diferents departaments les universitats i la investigació, però segurament deu ser donar una imatge que el principal agent investigador és la Universitat.
Posar sota un mateix paraigua universitat, ensenyament no universitari i recerca no deu pas ser dolent, però potser els teòrics del on govern poden pensar que és poc eficient. Però per què cal amoïnar-shi? El que importa veritablement és que les polítiques siguin les adequades: que se sàpiga on es vol anar, i que es vagin posant els mitjans per anar-hi. Saber el destí i saber el camí.
Avui rai, que hi ha GPS…
Miquel,
és exactament això, alguns ho estem intentant, jo ho saps i creiem que la coordinació entre tot el sistema educatiu, universitari i no universitari, és la clau…Especialment importants per a la recerca són les activitats de recerca entre professorat no universitari i universitari, i el que estem fent amb els alumnes a Batxillerat, i a més a 4art d’ESO i primària, un camí obert per recòrrer.. salut
Totalment d’acord. La por de l’Enric és que es separi recerca amb educació.