El Jove Campus de Recerca de la UdG, en marxa

Image

Aquest matí s’ha iniciat a la Biblioteca de Montilivi de la UdG la segona edició del Jove Campus de Recerca de la Universitat de Girona. Gairebé 50 estudiants de secundària, la majoria que han acabat 1r curs de batxillerat, participen en aquesta iniciativa que pretèn acostar el món de la recerca als estudiants preuniversitaris.

A part de fer la benvinguda inicial, juntament amb el meu company Josep Calbó, he pogut compartir amb els estudiants el dinar anant preguntant quin treball de recerca estan fent, han fet o volen fer, d’on venien, i quines inquietuds tenien. La diversitat és molt gran, però he copsat que tots ells estan plens de curiositat i de ganes per saber més coses.

Després de dinar s’ha fet el cafè (millor dit, com que plovia a bots i barrals ens hem ficat en una aula). Els he explicat com em sento com a científic, què vol dir ser-ne, què és un grup de recerca i quin és el camí de la investigació. segurament que és el primer cop que senten paraules com doctorand, postdoc, catedràtic o becari de recerca. També deuen haver sentit Facultat, Departament, Grup de Recerca, Parc Científic… paraules que no estan al lèxic del carrer i que formen part del diccionari universitari.

1 thoughts on “El Jove Campus de Recerca de la UdG, en marxa

  1. Endavant amb la iniciativa! Una bona oportunitat per intercanviar idees i acostar l’ensenyament secundari al universitari.

Comments are closed.