El món 1.0 que ens envolta [visió innovadora d’un còmic]

Image

Tot visitant el diari Athens Banner-Herald per conèixer l’estat de Georgia després de les pluges torrencials (la Universitat no ha patit gaire per les pluges), he vist que la versió digital del diari dóna la tira còmica Zits , de la qual ja me n’he declarat fan altres vegades, en format de video animat.

Em sembla una innovació interessant que una tira còmica, tan habitual als USA, es faci animada, amb so i tot. De passada serveix per acostumar l’orella a l’anglès.

Aquesta tira en particular, apareguda abans-d’ahir 21, mostra de forma irònica però clara la separació excessiva entre el món real i el ciberespai. Sempre hi ha hagut activitats que ens han fet perdre en un altre món, ignorant una estona el món real. Però amb l’energia que cal esmerçar per mantenir-se dins del món 2.0, amb l’activitat d’escoltar, escriure, participar i conversar, pot passar que oblidem que vivim en un món 1.0.

Com sempre, cal saber combinar sàviament tots dos móns, que de fet en són un de sol. Potser caldrà incloure una nova assignatura als currículums educatius: “Educació per a una ciutadania 2.0“.