El rànking 2009 d’US News & World Report

ImageJa ha sortit el rànking d’aquest any d’US News&World Report, sobre les universitats americanes. No hi ha pas gaire variacions, en aquest cas hi ha un empat a dalt de tot, entre Hardvard i Princeton.

Ja he parlat altres vegades de la meva opinió sobre aquests rànkings, així que m’agradaria senyalar les crítiques que s’hi fan, que em semblen força fonamentades, en particular la d’un mal “peer review”. L’InsideHigherEd escriu per exemple sobre la “Reputació sense Rigor“. A cada universitat se li pregunta sobre totes 260… així doncs, molta feina per a qualsevol persona que s’hi posi. Sembla que no es paga per aquesta opinió (igual que no jo també responc a enquestes d’aquest tipus o faig de revisor de revistes científiques i no cobro o la universitat no en perceb res) i per tant el temps destinat a donar l’opinió sobre una altra universitat no es destina a una altra cosa. I una empresa privada en treu un benefici.

Ten hours. With 260-some colleges, giving each two or three minutes of attention, that’s how long it would take to adequately respond to the U.S. News survey, estimates Daniel M. Fogel, president of the University of Vermont. And he says that’s time no one like him can afford to spend.

No sé si seria possible, però, fer una cosa semblant a casa nostra, amb les universitats catalanes, per exemple. Potser el rànking d’El Mundo s’hi assembla una mica, però és per carreres. No és pas fàcil, i a més va lligat, en el cas d’universitats públiques, al tema de la governança.

3 thoughts on “El rànking 2009 d’US News & World Report

  1. Benvolgut,

    revisant el teu blog (on sol haver-hi prou coses interessants) he trobt el teu comentari al voltant dels rànkings. Però no he sabut trobar els altres comentaris al voltant del tema. Tenint en compte que per motius professionals (preparació ‘un document també conegut com programa electoral) precissament aquests dies estic redactant algun comentari al respecte, m’agradaria em poguessis fer arribar les teves opinons que hagis fet pùbliques al respecte.

    Cordialment

  2. Manel,
    totes les entrades i comentaris sobre els rànkings universitaris són a la categoria “Edu League” en aquest mateix blog.

Comments are closed.