Es busca rector (a Aveiro)

Image

Avui El País publica un anunci de la Universitat d’Aveiro on s’ofereix una candidatura a Rector. Aveiro és una ciutat propera a Porto, de població una mica inferior a la de Girona. La seva unviersitat va ser fundada a principis dels setanta, i té dimensions semblants a les de la UdG, segons les dades que proporciona el seu web.

No acabo d’entendre per què la documentació ha de ser en anglès… tot es demana en portuguès… serà difícil que algú de fora arribi a ser el rector d’Aveiro, així que no acabo d’entendre l’anunci, excepte que sigui per a portuguesos (o brasilenys, o angolenys) que treballen en l’àmbit de difusió d’El País.

Al web d’aquesta unviersitat hi ha també una imatge (reproduïda aquí) sobre el tema, que va a una pàgina web amb informació ua em mudança.

Estic pensant en la possibilitat de presentar-m’hi, aprofitant els contactes que tinc amb companys investigadors de Portugal, que segur que m’ajudaran a traduir la documentació. Hi ha temps fins a primers de gener.

ImageLa idea no és pas dolenta, però em pregunto si funcionaria aquí… si ja hi ha grans desavinences quan hi ha eleccions, no n’hi hauria més si vingués gent “de fora”? Pel que fa al sistema d’elecció, malgrat el que diu l’anunci, no veig fàcilment el procediment. Ho investigaré.

2 thoughts on “Es busca rector (a Aveiro)

  1. He trabajado mucho con los portugueses y doy fe de que son muy protocolarios. Este asunto de la publicidad de las candidaturas lo demuestra.
    Sobre el fondo del asunto, dejo un reflexión: unos de los mejores ejemplos de universidad excelente lo encontramos en la Pompeu y en la Carlos III. Ambas tuvieron largos procesos de Rector-designado para construir los cimientos de lo que hoy han llegado a ser. El modelo de Rector “de fuera” ha prestado buenos servicios a la institución española.
    Un saludo

  2. Bé, segons els “Principis de política universitària” de Montanyà, “el nomenament del Rector no ha d’ésser intern de la Universitat sinó extern per reforçar la seva autoritat respecte de la institució i evitar el risc d’endogàmia.” Aquí sembla que el volen continuar escollint ells, però volen tenir més on escollir.

Comments are closed.